• Šikovní Experti a Expertky z našej školy

    Zaujímavá súťaž EXPERT geniality show v tomto školskom roku oslovila pätnásť žiakov druhého stupňa našej školy: L. Michalková, A. Hengál (5. ročník); A. Žišková, J. Kunák a M. Sadloňová (6. ročník); M. Zelenák, N. Hideghétiová, M. Král, M. Fides, D. Frigmanský (7. ročník); S. Marušiak a S. Stacho (8. ročník) a Z. Blašťáková, E. Čimborová a N. Gerzaničová (9. ročník). Súťažili v témach: Ako funguje svet, Päť jazykov kultúry (5. ročník) a Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English; Góly, body, sekundy (7.-9. ročník). Riešené úlohy sú náročné, ale zaujímavé. Experti a Expertky ich riešili v dobrej nálade, snaha je odmenená účastníckym diplomom a vecnou cenou - perom.

    Top EXPERTOM v téme Päť jazykov kultúry sa stala Anka Žišková.

    Všetkým zúčastneným gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

                                                                             Mgr.D. Španková, PhD.

  • Úspechy v Matematickej olympiáde

    Žiaci druhého stupňa našej základnej školy sa zúčastňujú riešenia zaujímavých úloh Matematickej olympiády. V piatom ročníku sa do súťaže prihlásili 5 žiaci, pričom úspešnými riešiteľmi domáceho kola sa stali Paťka L. Užíková, Alex Hengál a Tomáš Hellebrandt. V konkurencii žiakov okresného kola nepostúpili do vyššieho kola súťaže. Siedmy ročník reprezentovali dve žiačky Amálka Adamová a Ustinka Shkolna, ktoré úspešne zvládli vyriešiť úlohy domáceho kola a postúpili do okresného kola súťaže, kde sa im však nepodarilo dosiahnuť umiestnenie medzi úspešnými riešiteľmi.

    Gratulujeme šikovným žiakom a žiačkam k dosiahnutým výsledkom :).

                                                                                 Mgr.D.Španková, PhD.

  • Farebný týždeň

    V priebehu budúceho týždňa od 15.4.-19.4.2024 organizuje Žiacka školská rada akciu ,,Farebný týždeň".  Budeme radi, ak sa do tejto akcie zapojíte.

                                                                                           Mgr. M. Suranová

  • Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/25

    Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/25

    Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Hybe v súlade s platnou legislatívou § 20 ods. 2, 3 zákona č. 245/2008 Z.z. a Usmernením k zápisu do 1.ročníka základnej školy a prijímaniu detí na vzdelávanie v základnej škole oznamuje rodičom, že 

    zápis do 1. ročníka 

    na školský rok 2024/2025 sa uskutoční 

    dňa 10. apríla 2024

    v čase od 13:00 – do 16:30 hod. v budove ZŠ – prístavba na prvom poschodí 1. až 4. ročníka ZŠ podľa časového harmonogramu, do ktorého sa rodičia môžu zapísať v materskej škole v Hybiach osobne alebo telefonicky.

     Zápis sa uskutoční za prítomnosti dieťaťa – budúceho žiaka 1. ročníka.

    Zápis do 1.ročníka je povinný pre deti, ktoré dovŕšia do 31.8.2024 (vrátane) šiesty rok veku a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, nie jeho občianstvo. 

    Na zápis je potrebné priniesť pre overenie správnosti údajov:

    1. rodný list dieťaťa
    2. kartičku poistenca dieťaťa
    3. občianske preukazy zákonných zástupcov
    4. poplatok na pracovné listy a záloha na čip do jedálne v sume 20 €.

    Spôsoby podania prihlášky:

    1. Zákonní zástupcovia dieťaťa  môžu prihlášku podať prostredníctvom online formulára na stránke školy, v tom prípade je potrebné priniesť na zápis prílohu č.1-Vyhlásenie zákonných zástupcov dieťaťa (na konci textu sú  všetky prílohy) s podpismi oboch zákonných zástupcov.
    2. Prihlášku je možné podať v listinnej podobe, teda vytlačením a vypísaním tlačiva doma, prípadne v deň zápisu.
    3. Alebo elektronickým podaním do elektronickej schránky školy s autorizovaným kvalifikovaným elektronickým podpisom.

    Všetky tlačivá – prihláška, prílohy 1,2,3,4 budú v materských školách i v papierovej podobe.

    Podpisy zákonných zástupcov:

    Podľa § 144a ods.1 školského zákona na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na prihláške sa vyžaduje PODPIS OBOCH ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV DIEŤAŤA.

    Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že všetky písomnosti spojené s prijímaním dieťaťa na základné vzdelávanie ako aj všetky ROZHODNUTIA bude podpisovať iba jeden zákonný zástupca príloha č.3-Písomné vyhlásenie zákonných zástupcov 

     Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

    • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu,
    • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný sa podpísať,  
    • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa, túto skutočnosť je možné preukázať vypísaným tlačivom príloha č.2-Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu
    • jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu, resp. formou nahliadnutia do úmrtného listu,
    • dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa, resp. formou nahliadnutia  do rodného listu dieťaťa.

    Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami:

    Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

    Prijatie dieťaťa:

    Riaditeľ  školy vydá rozhodnutie o prijatí žiaka do školy do 15. júna 2024, ktoré je potrebné osobne prevziať v riaditeľni školy.  

    Rodičia, ktorých deti budú navštevovať ŠKD si môžu vypísať tlačivá vopred (odporúčame), prípadne v deň zápisu.

    Príloha č.4-Zápisný lístok ŠKD pre šk. rok 2024/25

    TEŠÍME SA NA VÁS :-)))

  • Pytagoriáda v 3.A

    Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Žiaci 3.ročníka sa aj v tomto školskom roku zapojili do PYTAGORIÁDY.

    V školskom kole bolo až 6 tretiakov úspešných: Filipko Brezina, Lucasko Lehotský, Eliška Leščáková, Maťko Španko, Nikolasko Španko a Janka Vaľková.

    Všetci postupujú do okresného kola, ktoré bude – 9.4.2024.

    Riešiteľom držíme palce a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

                                                                           Mgr. Alexandra Antalová

  • Zruční piataci!

    Mesiac február sa na vyučovacích hodinách piatackej Techniky niesol v tvorení chobotničiek z vlny. Žiaci a žiačky sa naučili zaviazať uzlíky, vyformovať zapletené vrkoče - chápadlá chobotnice. Pracovali sústredene, kreatívne a hlavne v dobrej nálade. Vytvorili vlastné utešené chobotničky rôznych veľkostí a farieb, z ktorých sa veľmi tešili.

                                                                                Mgr. D.Španková, PhD.

  • Hravé čítanie v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši

    S našimi šikovnými detičkami zo špeciálnych tried sme sa 15.3.2024 vybrali navštíviť Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Pre žiakov boli pripravené krásne aktivity formou hravého čítania na motívy povesti "AKO MNÍSI KLÁŠTOR POSTAVILI." Povesť bola venovaná a napísaná práve budove Slovenského múzea. Po návšteve múzea sme sa prešli mestom a zastavili sa na teplý čaj a výbornú pizzu. Bolo to ďalšie z príjemných dopoludní, ktoré našim deťom prinieslo mnoho nových zaujímavých poznatkov a zážitkov.

                                                                                     Mgr. Trnková Mária

  • Triedne rodičovské združenia

    Dňa 25.3.2024 (pondelok) sa uskutočnia triedne rodičovské združenia o výchovno-vzdelávacích výsledkoch žiakov v čase od 13:30-16:30 hod. vo forme konzultácií s časovou dotáciou 10 minút na jedného žiaka/žiačku. Prihlasovať sa môžete cez Edupage, prípadne triednych učiteľov.

    Účasť rodičov je potrebná.

    Ďakujeme.

  • Návšteva budúcich prvákov

    Dňa 19. a 20.3.2024 nás navštívili predškoláci z MŠ z Kráľovej Lehoty i z MŠ  z Hýb. Budúci prváci si prezreli priestory našej školy, zvítali sa s kamarátmi, so súrodencami. Všetkých srdečne privítala pani učiteľka Mgr. Majka Dunajská.  Prváci predviedli, čo sa za pár mesiacov vo „veľkej škole“ naučili a spolu so „škôlkármi“ čítali, počítali, kreslili, skladali, hrali a zabávali sa.

    Deti sa v škole cítili veľmi príjemne, o čom svedčia ich usmiate tváričky.

  • Divadlo Babadlo

    V pondelok 18.3.2024 sme sa ocitli v rozprávkom svete 🎭🎪. Navštívilo nás divadlo BABADLO s predstavením Ako psíček a mačička🐕🐈. Zahrali nám viacero príbehov z knihy Rozprávky o psíčkovi a mačičke. 👏Vtipný a poučný príbeh využíval čiastkové epizódy alebo motívy príbehu jedného dňa. Deti spolu "s psíčkom a mačičkou" zažili veľa komických situácií. 

                                                                                           Mgr. M. Dunajská

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Prerušenie vyučovania v materskej škole

    Vážení rodičia,

     na základe zvýšenej chorobnosti detí v materskej škole sme podľa Metodického usmernenia č. 15/2005 z 31. 5. 2005 Ministerstva školstva Slovenskej republiky prerušili výchovno-vzdelávací proces v oboch triedach materskej školy z dôvodu chrípkovej epidémie od 21. 3. 2024 do 22. 3. 2024 (vrátane). K tomuto stanovisku sme sa rozhodli na základe odporúčania pracovníka RÚVZ v LM oddelenia detí a mládeže a po dohode so zriaďovateľom školy. V prípade preliečenia a bez chorobných príznakov môžu deti nastúpiť do materskej školy v pondelok 25. 3. 2024.  

     

    Za porozumenie ďakujeme

    Vedenie školy

  • Naše úspechy na okresnom kole Geografickej olympiády

    Naše úspechy na okresnom kole Geografickej olympiády

    Dňa 12.3.2024 sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády. Súťažilo 8 našich žiakov v troch kategóriách. Riešili úlohy z teoretickej, praktickej časti geografie a aj otázky z regiónu Liptov.

    v kategórii G (5. ročník) súťažili: Alex Hengál, Tomáš Hellebrandt, Lea Patkanová

    v kategórii F (6. a 7. ročník) súťažili: Michal Zelenák, Dominik Frigmanský- úspešný riešiteľ, Laura Suranová – úspešná riešiteľka

    v kategórii E (8. a 9. ročník) súťažili: Samuel Stacho, Matúš Mrlian – úspešný riešiteľ.

    Úspešným riešiteľom gratulujeme!     

                                                                                                   Mgr. A. Michalidesová

  • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

    Vedenie Základnej školy s materskou školou, 032 31 Hybe 691 so súhlasom zriaďovateľa oznamuje, že dňa 20.3. 2024 (streda) udeľuje žiakom špeciálnych tried, žiakom 5.A, 6.A, 7.A a 8.A triedy riaditeľské voľno podľa zákona 245/2008 § 150 ods. 5. Riaditeľské voľno je udelené žiakom z dôvodu zabezpečenia objektivity počas testovania T9 2024 (MONITOR). Na 1. stupni ZŠ prebieha vyučovanie podľa rozvrhu.

    Žiakov netreba jednotlivo odhlasovať z obedov, budú odhlásení automaticky.

  • Ponožková výzva

  • Hviezdoslavov Kubín - 1. stupeň ZŠ

    Posledný februárový týždeň sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.V prednese poézie a prózy si zmerali sily 14. žiaci z 1. stupňa. Všetci detskí recitátori predviedli svoj umelecký talent a zabojovali o postup do okresného kola. 🙂 

    Úspešne sa to podarilo: Evke Míšovej z 3.A (poézia) a Liliane Lehotskej zo 4.A (próza). 

    Evke a Lilke srdečne blahoželáme a držíme palce aj naďalej !

                                                                                               Mgr. M. Dunajská

  • Prednášky

    Žiaci 8. a 9. ročníka sa 5. marca zúčastnili počas 3.- 4 . vyučovacej hodiny 2 samostatných prednášok. 1. časť bola venovaná problematike ,,Európska únia vtedy a dnes”. Žiaci sa dozvedeli o projekte EUROPE DIRECT. Je to názov pre európske centrum v rámci Žilinského kraja, na ktoré sa môžeme obrátiť v súvislosti s európskymi otázkami. Náplňou prednášky boli informácie o Európe, EÚ a jej histórii, o tom, čo nás spája, ale aj aké možnosti a výhody nám poskytuje EÚ v každodennom živote. Oboznámili sme sa s pojmami, ako sú členské štáty, eurozóna, eurovoľby, ale aj čím sa zaoberá európsky parlament či európska komisia. Druhá časť prednášky bola venovaná pojmu dezinformácie. Cieľom bolo poukázať, ako identifikovať falošné správy a rozpoznať techniky manipulovania v texte, obrázku či videu. Mgr. Z. Stančíková, PhD. upozornila na jednotlivé riziká na sociálnych sieťach, aplikáciách či internetových prehliadačoch (konšpirácie, hoaxy, deepfake, falošný profil,...) V rámci celej prednášky nechýbala interakcia medzi prednášajúcou a žiakmi.

                                                                                                  Mgr. M. Suranová

  • Aj hodina anglického jazyka môže byť „chutná“

    Vo štvrtok 15.2. sa mohli o tom presvedčiť žiaci VI.A triedy, keď sa priamo na vyučovacej hodine mali možnosť zapojiť do rôznych aktivít v rámci preberanej témy – ako pripraviť dezert podľa receptu na Apple Crumble. Počas prípravy dezertu sme si zopakovali slovnú zásobu, spelling jednotlivých ingrediencií aj použitých kuchynských pomôcok a hlavne tvorbu ustálených fráz a slovných spojení. Celý čas sa deti museli dorozumievať len po anglicky, či už pri vážení múky, lúpaní jabĺk, miešaní posýpky alebo skladaní slov z pripravených písmen. Po skončení hodiny si upečený dezert deti s radosťou zjedli. Mňam

                                                                                                        Mgr. S. Hladká

  • VŠETKOVEDKO

    Už v novembri sa niektorí žiaci prvého stupňa zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko. Výsledky prišli a my sa tešíme z úspechov našich žiakov.Medzi najúspešnejších vo svojich kategóriách patria a titul Všetkovedko získali :

    Lukáško Dunajský z 2.A, ktorý sa umiestnil na 10.mieste a svojím výsledkom predbehol 8070 detí. Timka Fidesová z 2.A obsadila 20. miesto a svojimi vedomosťami prekonala 7470 žiakov vo svojej kategórii. Janka Vaľková z 3.A triedy obsadila 33. miesto a svojím výsledkom predbehla 6266 tretiakov z celého Slovenska.

    Titul Všetkovedkov učeň získali : 1.A – Karolínka Kriššáková, Ninka Lehotská, Lukáško Hellebrandt, Adelka Garaiová, Simonka Lehotská, Oliverko Jurčo

                                                               2.A – Matúško Lehotský

                                                               3.A – Eliška Leščáková, Lucas Lehotský, Nikolas Španko, Filip Brezina

                                                               4. A – Patrik Čimbora  

     

    Všetkým zúčastneným žiakom gratulujeme!                            Za I. stupeň : Mgr. A. Antalová

  • Karneval

    Fašiangy sú už tradične obdobím veselosti a zábav. Aj tento rok naša škola organizovala pre žiakov karneval plný dobrej nálady a tanca. Školská telocvičňa sa premenila na vyzdobenú farebnú krajinu, v ktorej šantili masky od výmyslu sveta. Na začiatku prebehla prehliadka masiek a každá z nich sa predstavila. Potom nasledovali tanečné kolá a odmeňovanie. Všetky masky boli nápadité, mnohé zaujímavé a vlastnoručne vytvorené. Najoriginálnejšie karnevalové masky si odniesli vecné ceny.

strana:

Novinky

Kontakt

  • ZŠ s MŠ, Hybe 691
    Hybe 691, 032 31 Hybe
  • +421 0445296126
    0948373191 - Mgr. Pavol Gonda - riaditeľ ZŠ s MŠ
    0911798013 - Mgr. Zuzana Riegelová - zástupkyňa pre ZŠ
    0948385045 - Mgr. Elena Repková - zástupkyňa pre MŠ
    0911849018 - Ing. Jana Marcinková - ekonómka školy
    0910871098 - vedúca školskej jedálne - Dana Michalidesová - odhlasovanie stravných lístkov

Fotogaléria