• Klub štvrtákov v múzeu

    Dňa 23.4.2024 popoludní sa v rámci krúžku vybrali štvrtáci do Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva do Liptovského Mikuláša. Čakala nás tam pani sprievodkyňa, ktorá nás previedla jednotlivými expozíciami. Dozvedeli sme sa, ako vznikajú kvaple v jaskyniach, zaliezli do medvedieho brlohu, žasli nad veľkosťou vesmíru, obdivovali rôzne kamene, počúvali zvuky zvierat, ktoré žijú na Slovensku. Tí odvážnejší vyšli aj na výhliadku, kde sme sa mohli pozrieť na Liptovský Mikuláš zhora.

    Každý sa dozvedel niečo nové, zaujímavé. Domov sme sa vrátili plní zážitkov a nových vedomostí.

                                                                                    Mgr.K.Šuchtárová

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Deň Zeme

    Deň Zeme je každoročný sviatok, ktorý sa koná 22.apríla. Zameriava sa na propagáciu a podporu ochrany životného prostredia. Dnešný pondelok je to už 54. ročník. Prvýkrát sa organizoval v roku 1970 v Spojených štátoch amerických a postupne sa rozšíril do celého sveta. Každý rok má špecifické motto. Pre tento rok 2024 je to „60%  zníženie produkcie plastov do roku 2040.“

    Idea vyčleniť jeden deň v roku na upriamenie pozornosti na ochranu životného prostredia sa zrodila v roku 1969, keď v Santa Barbare v Kalifornii unikla pri pobreží do oceánu obrovská ropná škvrna. Deň Zeme sa nesie aj v znamení upratovania s Barbie. Akcia Barbie upratuje Slovensko-upratovanie je hračka-odkazuje na kampaň Barbie Loves the Ocean spoločnosti Mattel. Tá v roku 2021 vydala prvú edíciu bábik sčasti vyrobených z recyklovaného plastového odpadu, ktorý by inak skončil v oceánoch alebo moriach.

    Dôležité je teda myslieť na ochranu prírody nielen v Deň Zeme, ale každý deň.

    Aj my v našej škole sa budeme snažiť správne separovať odpad v škole i v okolí školy, šetriť elektrickou energiou, vodou a chrániť životné prostredie.

                                  Koordinátorka environmentálnej výchovy Mgr. D. Španková, PhD.

  • Vybíjaná - obvod a postup do okresného kola

    Dňa 10.4.2024 sa uskutočnilo obvodné kolo vo vybíjanej, ktoré sa uskutočnilo na ZŠ s MŠ J. D. Matejovie. Po skvelých výkonoch našich dievčat sme obsadili 1. miesto a postúpili sme do Okresného kola, ktoré sa uskutočnilo 16.4.2024 na ZŠ s MŠ Demänovská ulica v LM, kde sme obsadili 4.miesto. Našu školu reprezentovali: Lilien Šišková, Lea Patkanová, Estera Lacková (5.A), Klaudia Petruláková, Laura Suranová, Veronika Repková (6.A), Nina Čimborová, Emília Hannah Jane Gorst, Margita Čonková, Zuzana Griešová, Sabína Lehotská a Nina Mikušová.

    Žiačkam ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

                                                                       Mgr. Dušan Grieš 

  • Farebný týždeň

    V priebehu od 15.4.-19.4.2024 prebehla súťaž, ktorú organizovala Žiacka školská rada ,,Farebný týždeň".

  • Krajské kolo - Odznak všestrannosti

    Dňa 15.4.2024 sa uskutočnilo krajské kolo v súťaži Odznak všestrannosti. Krajského kola sa zúčastnilo 57 škôl vrátane našej školy. Žiaci si vyskúšali rôzne disciplíny, v ktorých si viedli veľmi dobre. Našu školu reprezentovali Klaudia Petruláková, Andrej Jariabek (6.ročník), Nina Mikušová, Dominik Frigmanský (7.ročník), Viktória Lesáková, Samuel Marušiak(8.ročník), Matúš Mrlian, Emma Šuchtárova(9.ročník). Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a pozrite si krátke video zo súťaže.
                                                                       Mgr. Dušan Grieš

  • Šikovní Experti a Expertky z našej školy

    Zaujímavá súťaž EXPERT geniality show v tomto školskom roku oslovila pätnásť žiakov druhého stupňa našej školy: L. Michalková, A. Hengál (5. ročník); A. Žišková, J. Kunák a M. Sadloňová (6. ročník); M. Zelenák, N. Hideghétiová, M. Král, M. Fides, D. Frigmanský (7. ročník); S. Marušiak a S. Stacho (8. ročník) a Z. Blašťáková, E. Čimborová a N. Gerzaničová (9. ročník). Súťažili v témach: Ako funguje svet, Päť jazykov kultúry (5. ročník) a Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English; Góly, body, sekundy (7.-9. ročník). Riešené úlohy sú náročné, ale zaujímavé. Experti a Expertky ich riešili v dobrej nálade, snaha je odmenená účastníckym diplomom a vecnou cenou - perom.

    Top EXPERTOM v téme Päť jazykov kultúry sa stala Anka Žišková.

    Všetkým zúčastneným gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

                                                                             Mgr.D. Španková, PhD.

  • Úspechy v Matematickej olympiáde

    Žiaci druhého stupňa našej základnej školy sa zúčastňujú riešenia zaujímavých úloh Matematickej olympiády. V piatom ročníku sa do súťaže prihlásili 5 žiaci, pričom úspešnými riešiteľmi domáceho kola sa stali Paťka L. Užíková, Alex Hengál a Tomáš Hellebrandt. V konkurencii žiakov okresného kola nepostúpili do vyššieho kola súťaže. Siedmy ročník reprezentovali dve žiačky Amálka Adamová a Ustinka Shkolna, ktoré úspešne zvládli vyriešiť úlohy domáceho kola a postúpili do okresného kola súťaže, kde sa im však nepodarilo dosiahnuť umiestnenie medzi úspešnými riešiteľmi.

    Gratulujeme šikovným žiakom a žiačkam k dosiahnutým výsledkom :).

                                                                                 Mgr.D.Španková, PhD.

  • Farebný týždeň

    V priebehu budúceho týždňa od 15.4.-19.4.2024 organizuje Žiacka školská rada akciu ,,Farebný týždeň".  Budeme radi, ak sa do tejto akcie zapojíte.

                                                                                           Mgr. M. Suranová

  • Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/25

    Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/25

    Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Hybe v súlade s platnou legislatívou § 20 ods. 2, 3 zákona č. 245/2008 Z.z. a Usmernením k zápisu do 1.ročníka základnej školy a prijímaniu detí na vzdelávanie v základnej škole oznamuje rodičom, že 

    zápis do 1. ročníka 

    na školský rok 2024/2025 sa uskutoční 

    dňa 10. apríla 2024

    v čase od 13:00 – do 16:30 hod. v budove ZŠ – prístavba na prvom poschodí 1. až 4. ročníka ZŠ podľa časového harmonogramu, do ktorého sa rodičia môžu zapísať v materskej škole v Hybiach osobne alebo telefonicky.

     Zápis sa uskutoční za prítomnosti dieťaťa – budúceho žiaka 1. ročníka.

    Zápis do 1.ročníka je povinný pre deti, ktoré dovŕšia do 31.8.2024 (vrátane) šiesty rok veku a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, nie jeho občianstvo. 

    Na zápis je potrebné priniesť pre overenie správnosti údajov:

    1. rodný list dieťaťa
    2. kartičku poistenca dieťaťa
    3. občianske preukazy zákonných zástupcov
    4. poplatok na pracovné listy a záloha na čip do jedálne v sume 20 €.

    Spôsoby podania prihlášky:

    1. Zákonní zástupcovia dieťaťa  môžu prihlášku podať prostredníctvom online formulára na stránke školy, v tom prípade je potrebné priniesť na zápis prílohu č.1-Vyhlásenie zákonných zástupcov dieťaťa (na konci textu sú  všetky prílohy) s podpismi oboch zákonných zástupcov.
    2. Prihlášku je možné podať v listinnej podobe, teda vytlačením a vypísaním tlačiva doma, prípadne v deň zápisu.
    3. Alebo elektronickým podaním do elektronickej schránky školy s autorizovaným kvalifikovaným elektronickým podpisom.

    Všetky tlačivá – prihláška, prílohy 1,2,3,4 budú v materských školách i v papierovej podobe.

    Podpisy zákonných zástupcov:

    Podľa § 144a ods.1 školského zákona na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na prihláške sa vyžaduje PODPIS OBOCH ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV DIEŤAŤA.

    Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že všetky písomnosti spojené s prijímaním dieťaťa na základné vzdelávanie ako aj všetky ROZHODNUTIA bude podpisovať iba jeden zákonný zástupca príloha č.3-Písomné vyhlásenie zákonných zástupcov 

     Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

    • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu,
    • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný sa podpísať,  
    • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa, túto skutočnosť je možné preukázať vypísaným tlačivom príloha č.2-Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu
    • jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu, resp. formou nahliadnutia do úmrtného listu,
    • dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa, resp. formou nahliadnutia  do rodného listu dieťaťa.

    Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami:

    Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

    Prijatie dieťaťa:

    Riaditeľ  školy vydá rozhodnutie o prijatí žiaka do školy do 15. júna 2024, ktoré je potrebné osobne prevziať v riaditeľni školy.  

    Rodičia, ktorých deti budú navštevovať ŠKD si môžu vypísať tlačivá vopred (odporúčame), prípadne v deň zápisu.

    Príloha č.4-Zápisný lístok ŠKD pre šk. rok 2024/25

    TEŠÍME SA NA VÁS :-)))

  • Pytagoriáda v 3.A

    Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Žiaci 3.ročníka sa aj v tomto školskom roku zapojili do PYTAGORIÁDY.

    V školskom kole bolo až 6 tretiakov úspešných: Filipko Brezina, Lucasko Lehotský, Eliška Leščáková, Maťko Španko, Nikolasko Španko a Janka Vaľková.

    Všetci postupujú do okresného kola, ktoré bude – 9.4.2024.

    Riešiteľom držíme palce a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

                                                                           Mgr. Alexandra Antalová

  • Zruční piataci!

    Mesiac február sa na vyučovacích hodinách piatackej Techniky niesol v tvorení chobotničiek z vlny. Žiaci a žiačky sa naučili zaviazať uzlíky, vyformovať zapletené vrkoče - chápadlá chobotnice. Pracovali sústredene, kreatívne a hlavne v dobrej nálade. Vytvorili vlastné utešené chobotničky rôznych veľkostí a farieb, z ktorých sa veľmi tešili.

                                                                                Mgr. D.Španková, PhD.

  • Hravé čítanie v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši

    S našimi šikovnými detičkami zo špeciálnych tried sme sa 15.3.2024 vybrali navštíviť Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Pre žiakov boli pripravené krásne aktivity formou hravého čítania na motívy povesti "AKO MNÍSI KLÁŠTOR POSTAVILI." Povesť bola venovaná a napísaná práve budove Slovenského múzea. Po návšteve múzea sme sa prešli mestom a zastavili sa na teplý čaj a výbornú pizzu. Bolo to ďalšie z príjemných dopoludní, ktoré našim deťom prinieslo mnoho nových zaujímavých poznatkov a zážitkov.

                                                                                     Mgr. Trnková Mária

  • Triedne rodičovské združenia

    Dňa 25.3.2024 (pondelok) sa uskutočnia triedne rodičovské združenia o výchovno-vzdelávacích výsledkoch žiakov v čase od 13:30-16:30 hod. vo forme konzultácií s časovou dotáciou 10 minút na jedného žiaka/žiačku. Prihlasovať sa môžete cez Edupage, prípadne triednych učiteľov.

    Účasť rodičov je potrebná.

    Ďakujeme.

  • Návšteva budúcich prvákov

    Dňa 19. a 20.3.2024 nás navštívili predškoláci z MŠ z Kráľovej Lehoty i z MŠ  z Hýb. Budúci prváci si prezreli priestory našej školy, zvítali sa s kamarátmi, so súrodencami. Všetkých srdečne privítala pani učiteľka Mgr. Majka Dunajská.  Prváci predviedli, čo sa za pár mesiacov vo „veľkej škole“ naučili a spolu so „škôlkármi“ čítali, počítali, kreslili, skladali, hrali a zabávali sa.

    Deti sa v škole cítili veľmi príjemne, o čom svedčia ich usmiate tváričky.

  • Divadlo Babadlo

    V pondelok 18.3.2024 sme sa ocitli v rozprávkom svete 🎭🎪. Navštívilo nás divadlo BABADLO s predstavením Ako psíček a mačička🐕🐈. Zahrali nám viacero príbehov z knihy Rozprávky o psíčkovi a mačičke. 👏Vtipný a poučný príbeh využíval čiastkové epizódy alebo motívy príbehu jedného dňa. Deti spolu "s psíčkom a mačičkou" zažili veľa komických situácií. 

                                                                                           Mgr. M. Dunajská

  • Prerušenie vyučovania v materskej škole

    Vážení rodičia,

     na základe zvýšenej chorobnosti detí v materskej škole sme podľa Metodického usmernenia č. 15/2005 z 31. 5. 2005 Ministerstva školstva Slovenskej republiky prerušili výchovno-vzdelávací proces v oboch triedach materskej školy z dôvodu chrípkovej epidémie od 21. 3. 2024 do 22. 3. 2024 (vrátane). K tomuto stanovisku sme sa rozhodli na základe odporúčania pracovníka RÚVZ v LM oddelenia detí a mládeže a po dohode so zriaďovateľom školy. V prípade preliečenia a bez chorobných príznakov môžu deti nastúpiť do materskej školy v pondelok 25. 3. 2024.  

     

    Za porozumenie ďakujeme

    Vedenie školy

  • Naše úspechy na okresnom kole Geografickej olympiády

    Naše úspechy na okresnom kole Geografickej olympiády

    Dňa 12.3.2024 sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády. Súťažilo 8 našich žiakov v troch kategóriách. Riešili úlohy z teoretickej, praktickej časti geografie a aj otázky z regiónu Liptov.

    v kategórii G (5. ročník) súťažili: Alex Hengál, Tomáš Hellebrandt, Lea Patkanová

    v kategórii F (6. a 7. ročník) súťažili: Michal Zelenák, Dominik Frigmanský- úspešný riešiteľ, Laura Suranová – úspešná riešiteľka

    v kategórii E (8. a 9. ročník) súťažili: Samuel Stacho, Matúš Mrlian – úspešný riešiteľ.

    Úspešným riešiteľom gratulujeme!     

                                                                                                   Mgr. A. Michalidesová

  • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

    Vedenie Základnej školy s materskou školou, 032 31 Hybe 691 so súhlasom zriaďovateľa oznamuje, že dňa 20.3. 2024 (streda) udeľuje žiakom špeciálnych tried, žiakom 5.A, 6.A, 7.A a 8.A triedy riaditeľské voľno podľa zákona 245/2008 § 150 ods. 5. Riaditeľské voľno je udelené žiakom z dôvodu zabezpečenia objektivity počas testovania T9 2024 (MONITOR). Na 1. stupni ZŠ prebieha vyučovanie podľa rozvrhu.

    Žiakov netreba jednotlivo odhlasovať z obedov, budú odhlásení automaticky.

  • Ponožková výzva

strana:

Novinky

Kontakt

  • ZŠ s MŠ, Hybe 691
    Hybe 691, 032 31 Hybe
  • +421 0445296126
    0948373191 - Mgr. Pavol Gonda - riaditeľ ZŠ s MŠ
    0911798013 - Mgr. Zuzana Riegelová - zástupkyňa pre ZŠ
    0948385045 - Mgr. Elena Repková - zástupkyňa pre MŠ
    0911849018 - Ing. Jana Marcinková - ekonómka školy
    0910871098 - vedúca školskej jedálne - Dana Michalidesová - odhlasovanie stravných lístkov

Fotogaléria